Verkoop gestart

Troeven

Troeven

Zichten

360° totaalbeleving

Een unieke woonervaring

Rinkkaai biedt een unieke woonervaring met panoramische uitzichten in alle richtingen.

Bewonder uw zicht op de prachtige parktuin, het water, de Gentse skyline en de uitgestrekte natuur van het meersengebied. In Rinkkaai raak je nooit uitgekeken!

Architectuur

Rinkkaai door de ogen van de architect

Alle gebouwen delen een lichtvoetige en tijdloze uitstraling, met materialen die een duidelijke onderlinge link leggen. Het ontwerpteam van KCAP, OM/AR en evr-architecten lieten zich hierbij inspireren door de traditionele baksteenarchitectuur die typerend is voor de bestaande bebouwing in de buurt.
Unieke identiteit
Tegelijkertijd krijgt elk gebouw zijn unieke identiteit en karakter, bijvoorbeeld door eigen kleurschakeringen. Ook de terrassen zijn in elk gebouw anders vormgegeven. De speelse afwisseling tussen lagere en hogere volumes geeft het geheel eveneens een aantrekkelijke dynamiek. Door zulke nuances creëert het archtiectenteam een herkenbaarheid die altijd op mensenmaat blijft.

De zes residentiële gebouwen van Rinkkaai vormen een aantrekkelijk ensemble, dat een mooi evenwicht vindt tussen eenheid en diversiteit.

Niels Baeck
/EVR Architecten

Architectuur

Groenbeleving vanop uw terras
De architectuur van Rinkkaai staat in het teken van de groenbeleving. Grote raampartijen en ruime privatieve terrassen halen de natuurpracht binnen in elke woonst. De plaatsing van de terrassen is zodanig dat er een maximum aan daglicht tot diep in de appartementen binnendringt. Ze fungeren tegelijkertijd als extra leefruimte, waar u geniet van de buitenlucht, het adembenemende zicht en het zonnetje.
Harmonieus geheel
De positionering van de gebouwen bevordert eveneens het wijkgevoel. Door de uitgekiende plaatsing ontstaat een diverse mix van buitenruimtes, allemaal met hun eigen sfeer, die u als bewoner uitnodigen om er een leuke tijd door te brengen. Door de slimme inplanting van de volumes geniet u bovendien van prachtige vergezichten op de pleintjes en het groen.

Landschap

De natuurlijke schatten van Rinkkaai

Langs de zuidrand van de site strekt zich een biodivers park uit, waar u geniet van kleurrijke bloemenweides en uitnodigende graszones. Deze strook vindt verderop aansluiting bij het nieuwe Rijsenbergpark. Dit glooiende groene park wordt opengesteld voor de bewoners en de buurt.
Boeiende dialoog
Verder bevinden zich doorheen de site talrijke groene zones, voorbehouden aan de bewoners van de aanpalende gebouwen. Deze treden in een boeiende dialoog met het publieke groen, waarmee ze mooi in elkaar overvloeien. De gelijkvloerse woningen hebben bovendien het genot van een eigen tuintje. In dit private stukje natuur geniet u als bewoner in alle privacy van de buitenlucht en het omliggende groen. Vanuit uw tuintje hebt u bovendien rechtstreeks toegang tot de gemeenschappelijke groenzones.

Wonen in Rinkkaai, dat is elke dag opnieuw profiteren van een omgeving vol bonte natuurpracht.

Peter Swyngedauw
/Landschapsarchitecten OMGEVING

LANDSCHAP

Groen op maat

Bij de groenaanleg wordt rekening gehouden met de diversiteit van de bewoners.

Zo zijn er serene plekjes voor wie in alle rust van het park wil genieten, komt er avontuurlijke speelruimte waar de kinderen hun energie kwijt kunnen, zijn er ontmoetingsplekken die uitnodigen tot een gezellige borrel met de buren …

Kortom, voor iedere bewoner is er een stukje groene ruimte op maat. Zelfs in de woongebouwen wordt groen een integraal onderdeel van het ontwerp. Klimplanten sieren een deel van de gevels en ook de daken worden groen ingevuld.

SOCIALE INTERACTIE

De magie van het buurtleven

Rinkkaai wordt een levendige woonwijk waar iedereen zijn plekje vindt. Op de site bevinden zich talloze plaatsen waar u samen met de andere bewoners kan samenkomen, delen en genieten. Denk maar aan het uitgestrekte park of de drie sfeervolle buurtpleintjes waar het aangenaam vertoeven is.

Elk hoekje van Rinkkaai heeft wel iets te bieden. Begin uw dag met een verkwikkende ochtendwandeling in het park, gevolgd door een kop koffie in het cafeetje op het buurtplein. ’s Middags strijkt u neer op een van de uitnodigende grasveldjes om te genieten van een zonnige picknick met gezin of vrienden.

Ook de kleinsten krijgen geen kans om zich te vervelen. Met veilige speelplekken in overvloed is dit de gedroomde omgeving om op te groeien en herinneringen te maken als gezin. Kortom, in Rinkkaai wordt u elke dag opnieuw ondergedompeld in de betoverende sfeer van het buurtleven.

DUURZAAMHEID

Trendsetter in toekomstgericht wonen

Toekomstgerichte duurzaamheid is in deze nieuwe wijk allesbehalve een modewoord.
Het maakt integraal deel uit van het DNA van het project. Zo zet Rinkkaai de standaard voor duurzaam wonen en leven met een minimale ecologische voetafdruk.

Beo-veld

Rinkkaai wordt bijvoorbeeld bijna-energie-
 neutraal (BEN) en zegt resoluut nee tegen fossiele brandstoffen. Dat is niet alleen mooi meegenomen voor onze planeet, maar ook voor uw bankrekening. De wijk is volledig gasloos. Een systeem van geothermische warmtepompen, gekoppeld aan een BEO-veld, zorgt niet alleen voor warmte in de winter, maar ook voor passieve koeling in de zomer.

De appartementen voldoen verder aan de hoogste isolatienormen. Voor het resterende energiegebruik doen ze een beroep op zonnepanelen. Elke woonentiteit krijgt een individueel ventilatiesysteem met warmterecuperatie voor optimaal comfort.

Regen- en grijswaterrecuperatie

Niet alleen de energievoorziening, maar ook het waterbeheer is op-en-top duurzaam. Hemel- en afvalwater wordt hergebruikt en vertraagd afgevoerd. Douche water wordt bijvoorbeeld rechtstreeks gezuiverd en opnieuw gebruikt voor onder andere toiletspoeling.

Een aantal wadi’s laten het overtollige regenwater infiltreren en verdampen. Dat helpt in de strijd tegen het stedelijke 
 hitte-eiland-effect. Wat nog overblijft, wordt zorgvuldig gebufferd vooraleer het vertraagd wordt afgevoerd.